Web Designer la doar 13 ani

Petru Rogojan are toate sansele sa devina, la doar 13 ani, cel mai tanar web designer din tara dar si cel mai tanar absolvent de master din Europa. Pustiul din Sibiu este student la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier, fiind in primul an de master la web design.

 

Pasionat de jocurile pe calculator si internet, Petru s-a inscris in urma cu doi ani la un curs de webdesign, dedicat oamenilor mari. Daniela Chrzanovski, directorul asociatiei profesionale IT, spune ca primul instinct a fost sa il refuze, fiindca era prea mic. „Nivelul lui de competenta e atat de inalt incat este o persoana perfect angajabila pentru orice firma de software sau orice alta firma care are nevoie de servicii de web design.” La insistentele mamei lui, formatorii l-au acceptat cu conditia sa fie in permanenta insotit de un adult: “Am urmat cu Petru cursurile de web designer si am venit impreuna sambata de sambata, un an complet scolar (…) M-a depasit la cursuri si Petru a mers mai departe la programare, a terminat cursul si a fost primul din grupa lui”, a povestit mama lui Petru, Oana Rogojan.

 

“Designul il poti face pe foaie sau asa cum il fac eu direct din cap. Scrii pur si simplu liniile de cod si dupa ce ai facut designul pui materialul clientului si clientul mai si comenteaza daca nu ii place ceva, sugestii”, a declarat Petru pentru Pro TV.

“Nu este greu. Pasiunea mea a pornit cu jocurile pe calculator, in clasa a III-a sau a IV-a. Am facut site-ul de la Palatul Copiilor, l-am facut la cursul de webdesigner si a devenit site oficial si am facut site-ul oficial, in limba germana, de la Colegiul Brukenthal”, a povestit pustiul, la Digi24.

 

Profesorii elvetieni i-au apreciat talentul si dedicarea, mai ales ca site-ul pe care l-a construit pentru Colegiul Național Brukenthal a produs o schimbare radicala in prezentarea online a institutiei si a bazei de date profesorale. De asemenea, Petru a mai realizat si site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu, pe cand era la inceputurile cursurilor.