CE INVATAM LA CURSUL DE PROGRAMARE?

Poate va intrebati cum ar putea copiii sa invete programare.. suna complicat si cu siguranta va imaginati ca e ceva greu de inteles pentru copii :)

 

Majoritatea copiilor petrec mult timp jucandu-se pe calculator, cautand muzica sau filme. Este si normal ca ei sa fie atrasi de tehnologie si, mai mult decat atat, sunt predispusi sa invete mai repede cum se utilizeaza si cum functioneaza programele si dispozitivele pe care le indragesc. Insa de cele mai multe ori, copiii folosesc tehnologia doar pentru a se juca si pentru a-si face teme.

 

In zilele noastre este tot mai important sa-i incurajam pe cei mici sa invete sa creeze tehnologie, nu doar sa o consume. Dar cum ar putea fi atrasi copiii de ceva ce suna atat de complicat, precum programare?

 

Tocmai de aceea, geniile de la MIT au creat Scratch. Scratch este un limbaj de programare vizual care permite copiilor sa realizeze secvente animate si chiar jocuri video.  Combinand in mod inteligent scenariul, textul, muzica, efectele audio, animatia si interactiunea cu utilizatorul pot da viata unor proiecte cu adevarat impresionante.

 

Scratch este asemenea unui joc, in asa fel incat copiii sa se simta familiari cu interfata si cu modul de lucru. Este, insa, un joc serios care-i ajuta pe copii sa descopere conceptele de baza ale programarii si ale gandirii logice. Folosit de la varste fragede, dezvolta o fundatie solida de cunostinte si abilitati care ii ajuta ulterior sa stapaneasca limbaje de programare foarte complexe.

 

Nu e nevoie de matematica avansata si ani de studiu ca sa creezi un program. In limbajul de programare creat pentru ei, copiii fac animatii si controleaza personajele punand cap la cap niste unitati grafice, cam ca la jocul de lego. Iata ce spune unul dintre dezvoltatorii Scratch, Mitchel Resnick, cercetator MIT: ”Fiecare unitate face altceva. Aceasta face pisica sa se deplaseze spre dreapta. Aceasta o face sa sara. Lipindu-le, am programat personajul sa se miste la dreapta si apoi sa sara. Asta inseamna programare: sa creezi secvente de actiuni.”

 

Gandit pentru copiii de peste 8 ani, Scratch ii va invata pe  acestia concepte de baza de programare si le va dezvolta abilitati de calcul. Joaca de-a programatorul dezvolta creativitatea si cultiva o gandire centrata pe rezolvarea problemelor.

Scratch face accesibila PROGRAMAREA intr-un mod distractiv si dinamic unor copii fara niciun fel de experienta si cunostine in informatica, pozitionandu-i cu mult inaintea acelor copii care incep sa se familiarizeze cu programarea mult mai tarziu, deschizindu-le drumul spre ceea ce este din ce in ce mai denumit de specialistii din intreaga lume ca fiind “limba de circulatie internationala a viitorului”.

 

Click aici pentru inscriere!

 

Locatie: Colonel Badescu nr. 5 parter

Durata: sedinte a cate 90 de minute, o data pe saptamana pe o perioada de 6-8luni

Program: programul fiecarei grupe se va stabili de comun acord cu parintii si instructorul

Pret: 35lei/sedinta (se achita in avans 4 sedinte)